WWW.ARBNOR-GASHI.PAGE.TL
  SYLVESTER STALLONE
 

Sylvester Stallone

 
Sylvester Stallone
 
Sylvester Stallone.jpg
 
Emri: Sylvester Gardenzio Stallone
Ditëlindja: 6 korrik 1946
Vendlindja: New York City, New York, SHBA
Role të shquar: John Rambo në Rambo
Rocky Balboa në Rocky
Filma & seriale  shquar: Rocky
Rambo
Cliffhanger
Nacionaliteti: Amerikan

Sylvester Gardenzio Stallone lindi më 6 korrik 1946, është aktor, regjisor, producent si dhe skenarist amerikan. Sukseset më të mëdha arriti me interpretimin e roleve Rocky dhe Rambo në seritë e filmave të zhvilluar mbi personalitetin e këtyre personazheve.

Është i nominuar 2 herë për Oskar si Aktori më i mirë në filmin Rocky (1976) dhe si dhe për Skenarin më të mirë të shkruar për të njejtin film.

Filmografia

Aktor

  • Notorious (2008) (TV) .... Russel Poole
  • Rambo (2008) .... John Rambo
  • Rocky Balboa (2006) .... Rocky Balboa
  • "Las Vegas" .... Frank (2 episode, 2005)
  • Spy Kids 3-D: Game Over (2003) .... Toymaker
  • Shade (2003/I) .... Dean 'The Dean' Stevens
  • Taxi 3 (2003) (uncredited) .... Passenger to Airport
  • Avenging Angelo (2002) .... Frankie Delano
  • Tox (2002) .... Malloy
  • "Liberty's Kids: Est. 1776" .... Paul Revere (1 episode, 2002)
  • Driven (2001) .... Joe Tanto
  • Get Carter (2000) .... Jack Carter
  • Antz (1998) (voice) .... Weaver
  • Cop Land (1997) .... Sheriff Freddy Heflin
  • The Good Life (1997) .... Boss
  • Daylight (1996) .... Kit Latura
  • Assassins (1995) .... Robert Rath
  • Dredd (1995) .... Judge Joseph Dredd
  • The Specialist (1994) .... Ray Quick
  • Demolition Man (1993) .... John Spartan
  • Cliffhanger (1993) .... Gabe Walker
  • Stop! Or My Mom Will Shoot (1992) .... Sgt. Joe Bomowski
  • Oscar (1991) .... Angelo 'Snaps' Provolone
  • Rocky V (1990) .... Rocky Balboa
  • Tango & Cash (1989) .... Raymond 'Ray' Tango
  • Lock Up (1989) .... Frank Leone
  • Rambo III (1988) .... Rambo
  • Over the Top (1987) .... Lincoln Hawk
  • Cobra (1986) .... Lieutenant Marion 'Cobra' Cobretti
  • Rocky IV (1985) .... Rocky Balboa
  • Rambo: First Blood Part II (1985) .... John J. Rambo
  • Rhinestone (1984) .... Nick Martinelli
  • First Blood (1982) .... John J. Rambo
  • Rocky III (1982) .... Rocky Balboa
  • Victory (1981) .... Captain Robert Hatch
  • Nighthawks (1981) .... Det. Sgt. Deke DaSilva
  • Rocky II (1979) .... Rocky Balboa
  • Paradise Alley (1978) .... Cosmo Carboni
  • F.I.S.T (1978) .... Johnny Kovak
  • Rocky (1976) .... Rocky Balboa
  • "Kojak" .... Detective Rick Daly (1 episod, 1975)
  • "Police Story" .... Caddo (1 episod, 1975)
  • Farewell, My Lovely (1975) .... Jonnie
  • Mandingo (1975) .... Young Man in Crowd
  • Death Race 2000 (1975) .... Machine Gun Joe Viterbo
  • Capone (1975) .... Frank Nitti
  • The Prisoner of Second Avenue (1975) .... Youth in Park
  • The Lord's of Flatbush (1974) .... Stanley Rosiello
  • No Place to Hide (1970) .... Jerry Savage
  • Lovers and Other Strangers (1970) .... Extra
  • The Party at Kitty and Stud's (1970) .... Stud
 
  www.arbnor-gashi.page.tl  
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=