WWW.ARBNOR-GASHI.PAGE.TL
  MJEKËSI
 
Mjekësia ose Medicina (lat. ars medicina = arti i shërimit) merret me shëndetin dhe parandalimin, njohjen edhe shërimin e sëmundjeve dhe lëndimeve. Gjithashtu ajo merret me shtatzëninë, lindjen dhe vdekjen.

Degët e mjekësisë

Disa nga degët e mjekësisë:

 • Anatomia
 • Kardiologjia
 • Kirurgjia
 • Gjinekologjia
 • Anestezia
 • Patologjia
 • Sëmundjet infektive
 • Dermatologjia
 • Mjekësia nënujore
 • Hematologjia
 • Pneumologjia
 • Otorinolaringologjia
 • Endokrinologjia
 • Nutricioni
 • Stomatologjia

Organe

 • Pankreasi
 • Buza
 • Dora
 • Ezofagu
 • Goja
 • Gishtat e dorës
 • Hunda
 • Indi (organ)
 • Kapilare
 • Koka
 • Lëkura
 • Mushkëria
 • Mëlçia
 • Qafa
 • Truri
 • Vena
 • Veshi
 • Zemra
 • Syri
 • Veshkat
 • Organet gjenitale
 • Këmbët
 • Stomaku
 • Faringsi
 • Laringu
 • Zorrët e holla
 • Zorrët e trasha
 • Kockat
 • Lukthi
   

Sisteme organike

 • Sistemi i qarkullimit të gjakut
 • Sistemi urinor
 • Sistemi i frymëmarrjes
 • Sistemi limfatik
 • Sistemi gastro-intenstinal
 • Sistemi nervor
 • Sistemi kockor
 • Sistemi muskulor
   
Sëmundje
 • Infarkti
 • Infarkti miokardial
 • Gripi
 • Diarreja
 • Kolera
 • Multiple skleroza
 • Tumori i trurit
 • Diabeti
 • Bronkiti
 • Pneumonia
 • Fibroza kistike
 • Anemia
 • Spondiliartroza
 • Reumatizma
 • Sinoziti
 • Autizmi
 • Abuzimi Opioid
   

 


 

 
  www.arbnor-gashi.page.tl  
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free