WWW.ARBNOR-GASHI.PAGE.TL
  KONFERENCA E UASHINGTONIT
 

Fuqizimi i flotës ushtarake të Japonisë filloj të krijonte shumë pakënaqesi dhe shqetësime tek shumë vende të botës e sidomos tek Shtetet e bashkuara të Amerikës. Kështu , në këto rrethana në periudhen e Dhjetorit 1921 - Shkurtit 1922 u organizua Konferenca e Uashingtonit , ku morën pjesë shtetët si : SHBA-të , Britania e madhe , Franca , Japonia , Italia dhe Kina. Në konferencë u morën vendime te rëndësishme ku ndër të cilave ishin : Përcaketimi i numrit te anijeve luftarake , Konferenca e shfuqizoj vendimin që ish - koncesionet duhet të kalonin nëper Kinë nëpërmjet Kontrollit të Japonisë , dhe se të gjitha shtetet u obliguan që të respektonin sovranitetin dhe tërësinë territoriale te Kinës.

 
  www.arbnor-gashi.page.tl  
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free