WWW.ARBNOR-GASHI.PAGE.TL
  DATA TE RENDESISHME HISTORIKE
 

 2 MARS 1444 KUVENDI I LEZHËS

28 NËNTOR 1443 PAVARSIA E SHQIPËRISË ( SKENDERBEU )

28 NËNTOR 1912 PAVARSIA E SHQIPËRISË ( ISMAIL QEMALI )

17 SHKURT PAVARSIA E KOSOVES

7 MARS 1887 SHKOLLA E PAREË SHQIPE KORCË

10 QERSHOR 1878 LIDHJA  E PRIZRENIT

13 QERSHOR 1878 KONGRESI I BERLINIT

1914-1918 LUFTA E PARË BOTËRORE

18 JANAR 1919 KONFERENCA E PAQES NË PARIS

17 DHJETOR 1920 SHQIPËRIA U PRANUA NË LIDHJEN E KOMBEVE (OKB)

28 DERI 31 JANR 1920 KONGRESI I LUSHNJES

11 SHKURT 1920 TIRANA U BË KRYQYTET I SHQIPERISË

1 MAJ 1918 U FORMUA KOMITETI MBROJTJA KOMBETARE E KOSOVES

28 PRILL 1919 U FORMUA LIDHJA E KOMBEVE

16 QERSHOR 1924 U FORMUA QEVERIA E FAN NOLIT

1 SHTATOR 1928 U SHPALL SHQIPERIA MBRETERI (AHMET ZOGU)

1935 U KRIJUA BOSHTI KOMUNIST BERLIN - ROME - TOKIO

1 SHTATOR 1939 FILLOI LUFTA E PARË BOTERORE


7 DHJETOR 1941 JAPONIA SULMOI SHBA NE PEARL HARBOR

25 KORRIK 1943 U PERMBYS MUSOLINI NE ITALI 

8 SHTATOR 1943 U NENSHKRUA AKTI I KAPITULLIMIT TE ITALISE LUFTA E PARE BOTERORE


30 PRILL 1945 HITLERI BERI VETEVRASJE

6 - 9 GUSHT 1945 BOMBA ATOMIKE NE HIROSHIM DHE NAGASAKI 

2 SHTATOR 1945 PERFUNDOI LUFTA E PARE BOTERORE

 
  www.arbnor-gashi.page.tl  
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=