WWW.ARBNOR-GASHI.PAGE.TL
  MARILYN MONROE
 

Marilyn Monroe

 
Marilyn Monroe
 
Marilyn Monroe by Bottelho

Marilyn Monroe [ˈmæɹɪlɪn mənˈɹoʊ] lindi më 1 qershor 1926Los Anxhelos, Kalifornia; vdiq më 5 gusht 1962Los Anxhelos; lindi si Norma Jean Baker. Ishte një aktore amerikane.

Jeta

Norma Jean Baker u lind si vajza e prerëse filmit pamartuar Gladys Pearl Baker. Nëna e saj punësuar e ka dhanë në fillim për pak pare te fqinjët, Bolenders. Pas një përpjekje dështuar, bijën e saj një shtëpi me ia dhanë, rritet ajo në familja kujdes dhe një shtëpi fëmijëve. Më vonë Marilyn punon në një fabrikë municioneve dhe si fotomodele.

Marilyn Monroe ishte martuar tre herë. Pas një martesës rinore me James Dougherty 19 Qershor 1942-1946 tani 1954 me bejsbollistin Joe DiMaggio dhe 1956-61 me shkrimtarin Arthur Miller. Së pari herë u martua ajo me 16 vjet. Edhe dy martesët e mëtejshme përmbushjet e shpresuar nuk iu sjell. Me shumë mundësi e kërkoj ajo në burrët e saj gjithherë babain, që ajo kurrë nuk e ka pasur.

Filmografia

Viti Filmi Shënime
1947 Dangerous Years
1948 Scudda Hoo! Scudda Hay!
1948 Ladies of the Chorus
1949 Love Happy
1950 A Ticket to Tomahawk
1950 The Asphalt Jungle
1950 The Fireball
1950 All About Eve
1950 Right Cross
1951 Home Town Story
1951 As Young as You Feel
1951 Love Nest
1951 Let's Make It Legal
1952 Clash by Night
1952 We're Not Married!
1952 Don't Bother to Knock
1952 Monkey Business
1952 O. Henry's Full House
1953 Niagara
1953 Gentlemen Prefer Blondes
1953 How to Marry a Millionaire
1954 River of No Return
1954 There's No Business Like Show Business
1954 The Seven Year Itch
1956 Bus Stop
1957 The Prince and the Showgirl
1959 Some Like It Hot
1960 Let's Make Love
1961 The Misfits
1962 Something's Got to Give
 
  www.arbnor-gashi.page.tl  
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=