WWW.ARBNOR-GASHI.PAGE.TL
  ROBERT DE NIRO
 

Robert De Niro

 
Robert De Niro në Berlinale 1998Berlin.

Robert De Niro Jr. lindi më 17 gusht 1943New York City, New York, ShBA. Është aktor, regjisor dhe producent filmiShBA.

Jeta

De Niro vjen prej një familje artiste, nëna e tij Virginia Admiral ka qenë piktore, ati i tij Robert ishte piktor, skulptor dhe poet. De Niro u rrit në pjesën e qytetit të New York CityLittle Italy në Manhattan. De Niro ka qënë i martuar dy here. Ka një vajzë, Drina, dhe një djalë, Raphael, nga martesa me gruan e parë Dianne Abbott; dhe dy djem, Julian Henry dhe Aaron Kendrick, nga marrëdhenia e tij me modelen Toukie Smith. Djemtë e Smith dhe De Niro-s janë binjakë, dhe janë ngjizur ne Vitro Fertilization. Në 2004 De Niro u rimartua me gruan e tij te dytë, Grace Hightower. De Niro ka prejardhje nga Italia dhe gjithmone kan marrë tituj si qytetar nderi por Silvio Berlusconi pretendon se De Niro ka dëmtuar imazhin e qytetareve italian nëpermjet filmave të tij mafioz.

Filmografia

 • 1968 - Greetings
 • 1969 - The Wedding Party
 • 1969 - Sams Song
 • 1970 - Hi, Mom!
 • 1970 - Bloody Mama
 • 1971 - Jennifer on My Mind
 • 1971 - The Gang That Couldn't Shoot Straight
 • 1971 - Born to Win
 • 1973 - Mean Streets
 • 1973 - Bang the Drum Slowly
 • 1974 - The Godfather - Part II, me Al Pacino
 • 1976 - The Last Tycoon
 • 1976 - 1900
 • 1976 - Taxi Driver, me Jodie Foster
 • 1977 - New York, New York
 • 1978 - The Deer Hunter
 • 1980 - Raging Bull
 • 1981 - True Confessions
 • 1983 - The King of Comedy, me Jerry Lewis
 • 1984 - Once Upon a Time in America
 • 1984 - Falling in Love, me Harvey Keitel dhe Kenneth Welsh
 • 1985 - Brazil
 • 1986 - The Mission
 • 1987 - Dear America: Letters Home from Vietnam
 • 1987 - Angel Heart
 • 1987 - The Untouchables, me Kevin Kostner dhe Sean Connery
 • 1988 - Midnight Run
 • 1989 - We're No Angels
 • 1989 - Jacknife
 • 1990 - Awakenings
 • 1990 - Stanley & Iris
 • 1990 - GoodFellas, me Ray Liotta
 • 1991 - Cape Fear
 • 1991 - Guilty by Suspicion
 • 1991 - Backdraft
 • 1992 - Night and the City
 • 1992 - Mistress
 • 1993 - A Bronx Tale
 • 1993 - Mad Dog and Glory
 • 1993 - This Boy's Life
 • 1994 - Mary Shelleys Frankenstein
 • 1995 - Casino
 • 1995 - Heat
 • 1996 - The Fan
 • 1996 - Sleepers, me Kevin Bacon, Vittorio Gassman dhe Brad Pitt
 • 1996 - Marvin's Room
 • 1997 - Cop Land
 • 1997 - Wag the Dog
 • 1997 - Jackie Brown
 • 1998 - Great Expectations
 • 1998 - Ronin
 • 1999 - Analyze This
 • 1999 - Flawless
 • 2000 - The Adventures of Rocky & Bullwinkle
 • 2000 - Men of Honor, me Charlize Theron, Hal Holbrook dhe Cuba Gooding Jr.
 • 2000 - Meet the Parents
 • 2000 - 15 Minutes
 • 2001 - The Score
 • 2002 - Showtime
 • 2002 - City by the Sea
 • 2002 - Analyze That
 • 2004 - Godsend
 • 2004 - Meet the Fockers
 • 2004 - Shark Tale, zërin e Don Lino
 • 2005 - Hide and Seek
 • 2005 - The Good Shepherd
 • 2006 - Chaos
 
  www.arbnor-gashi.page.tl  
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free