WWW.ARBNOR-GASHI.PAGE.TL
  PABLO PICASSO
 

Pablo Picasso

 
Pablo Picasso, 1916

Pablo Ruiz Picasso (sqt. Pablo Ruis Pikaso) lindi më 25 tetor 1881Málaga; vdiq më 8 prill 1973Mougins, Francë. Ishte piktor, projektues grafik dhe skulptor spanjol. Konsiderohet si njëri nga artistët më të rëndësishëm të shekullit XX. Ka punuar më shumë se 15.000 piktura, vizatime, grafika, plastika dhe qëramika. Bashkë me Georges Braque e themeloi Kubizmin.

 
  www.arbnor-gashi.page.tl  
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=